Baze de date

Incarcat la data: 24 Noiembrie 2011

Autor: Popa Alexandra

Pret: 80 credite

Numar pagini: 54

Tip fisier: zip

Marime fisier: 652410 kb

Definitia bazei de date
 
In Encyclopedia Britannica baza de date este definita astfel:                                                

Prin baza de date se intelege orice colectie de date sau informatii, care este organizata special, in vederea consultarii rapide a datelor de catre utilizatorul unei aplicatii, care ruleaza pe un calculator. Bazele de date sunt structurate astfel incat sa faciliteze memorarea, regasirea, modificarea si stergerea datelor, prin diferite operatii specifice. Bazele de date se pot memora pe disc sau pe banda magnetica, pe disc optic sau pe orice alt fel de tip de memorare secundara1.  

 

In Britannica Concise Encyclopedia baza de date este definita astfel:                                         

Prin baza de date se intelege o colectie de date sau informatii care sunt organizate astfel ca ele sa fie cautate si regasite rapid, de obicei, de catre un calculator2. Organizarea bazei de date inAccess prima activitate a utilizatorului consta in crearea unei baze de date (fisier de baza de date, care are extensia implicitaMDB, prescurtare de la Microsoft DataBase). In acest fisier se memoreaza tot ce se creeaza pentru respectiva baza de date.

Tabele

Obiectele cele mai importante, memorate intr-o baza de date sunt tabelele bazei. in acceptiunea programuluiAccess, un tabel este format dintr-un numar de linii (randuri) şi dintr-un numar de coloane. Prima linie a tabelului are un rol special, ea este linia de antet (cap de tabel) a tabelului. Fiecare celula a liniei de antet contine un nume de camp. Celelalte linii ale tabelului sunt articolele (inregistrarile) tabelului.

 

Fiecarui nume de camp ii este asociat un tip de data si o dimensiune (lungime), exprimata in octeti. Tipul unui camp stabileste domeniul de valori al campului, adica valorile care se pot memora in campul respectiv. Astfel, de exemplu, intr-un camp tip Text se pot memora pana la 255 caractere (proprietatea FieldSize a campului  are valoarea maxima 255).

 

Intr-un campNumb er se pot memora valori numerice. ProprietateaFieldSize a campului stabileste domeniul de valori permise. Daca, de exemplu, aceasta proprietate este configurata cu valoareaByte, atunci in campul respectiv se pot memora numere intregi din intervalul [0,255].

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Baze de date". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INFORMATIIDatebaze de date
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...