Curs Consideratii generale despre puterea informatiei

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 39 kb

In contextul cresterii Informationale, lupta pentru suprematie in lume este in fapt lupta pentru detinerea monopolului asupra Informatiei. in marile domenii, aceasta este considerata o noua forma de energie. "socul prezentului si al viitorului" este produs de competitia subterana, dura dintre Noile Puteri (cu deosebire dintre magnatii Marilor Puteri) pentru contopirea si cotropirea puterii economice, politice si financiare.


O astfel de lupta acerba - "la varf" - a condus la supranumirea secolului actual 21 ca "secol al Informatiei" si a mai condus si la o dezvoltare fara precedent a Tehnologiei Informationale [I.T.-ul], ajungandu-se la nenumarate raporturi de Informatii, la Hard-ware-ul (H-w) si Soft-ware-ul (S-w) sofisticate, iar unele de-a dreptul periculoase.


Avalansa I.T.-ului are insa si un feed-back benefic in diversificare.
Destul de recent atat in literatura de specialitate - americana, angloxaxona, franceza - s-a inlocuit denumirea de stiinta Informarii cu stiinta Informatiei, denumire cu mult mai cuprinzatoare decat stiinta Informarii (s.I.), fara insa sa o disipeze sau sa o dizolve.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Consideratii generale despre puterea informatiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.