CURS INFORMATICA: APLICATIA EXCEL - MANAGEMENTUL PROIECTELOR

Incarcat la data: 18 Octombrie 2009

Autor: simi simi

Pret: 80 credite

Multe din proiectele din viata reala sunt foarte complexe si costisitoare. Realizarea acestora la timp si in cadrul bugetului alocat nu este o sarcina usoara. In mod tipic, anumite activitati nu pot incepe inainte ca altele sa se termine. Iar daca intr-un proiect apar sute de astfel de dependente, problemele de planificare se complica foarte mult, iar managerii au nevoie de metode speciale de analiza.

Cateva din intrebarile la care vom incerca sa raspundem in continuare sunt:
1. Care este termenul de terminare al proiectului?
2. Care sunt momentele de inceput si de terminare ale fiecarei activitati?
3. Care activitati sunt critice, in sensul ca ele trebuie sa se termine exact in termenul planificat, astfel incat sa nu fie depasit termenul final de realizare al proiectului?
4. Cat de mult pot fi intarziate activitatile necritice astfel incat sa nu fie depasit termenul final de realizare al proiectului?
5. Cum pot fi alocate resursele diverselor activitati astfel incat proiectul sa se realizeze rapid si cu costuri minime?

Metodele PERT si CPM, acronimele pentru Program Evaluation Review Technique si Critical Path Method, graficele Gant, sunt metode de analiza utilizate pentru managemenul proiectelor. Indiferent de metoda, primul pas in planificarea proiectelor este definirea activitatilor si stabilirea relatilor de precedenta dintre acestea. Aceasta este partea cea mai importanta a unui proiect si in mod normal in aceasta etapa ar trebui implicate mai multe persoane, astfel incat sa nu fie uitata nici o activitate importanta.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS INFORMATICA: APLICATIA EXCEL - MANAGEMENTUL PROIECTELOR". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.