Informatica. Birotica

Incarcat la data: 17 Februarie 2011

Autor: Iancu Silviu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 151

Tip fisier: zip

Marime fisier: 5197 kb

Informatica. Birotica


Notiunea de informatica a fost creata prin asocierea a doua cuvinte: informatie si automatica, in limba franceza INFORmatique et autoMATIQUE. Din aceasta asociere rezulta ca informatica se ocupa cu problemele corelate intre ele ale informatiei si ale automaticii, sau cu prelucrarea automata a informatiilor sau a datelor.

Pornind de la acest concept prin notiunea de informatica se desemneaza doua laturi ale activitatii umane:
O latura stiintifica, care priveste informatica ca o stiinta in continua formare si structurare, si care are ca prim obiectiv studiul, elaborarea si utilizarea sistemelor informatice sau de prelucrare automata a datelor.


O latura tehnica, care priveste informatica ca pe o meserie, cu toate atributele unei meserii, care consta in arta de a executa anumite operatiuni specifice informaticii, in vederea prelucrarii automate a datelor.


In informatica, la fel ca in orice stiinta se opereaza cu notiuni, concepte, marimi primare si derivate. Aceste concepte, notiuni sunt corelate prin legi pentru descrierea diferitelor fenomene si aplicatii care ii sunt proprii. Determinarea si definirea acestor concepte si legi in mod riguros si clar, permite si usureaza abordarea, intelegerea si insusirea informaticii ca stiinta si ca meserie.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Informatica. Birotica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INFORMATICABIROTICAsisteme operare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...