Lanturi Markov

Incarcat la data: 19 Decembrie 2014

Autor: Cosmin Raducanu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 93 kb

In lumea reala, exista o multitudine de fenomene din diferite domenii cum ar fi management, economie, structuri sociale care nu pot fi caracterizate in mod determinist, fiind necesara parcurgerea aleatorie.De aceea, in studierea acestor fenomene se utilizeaza procesele stochastice.    
    

Marelui matematician rus Andrei Markov ii sunt datorate  procesele care ii poarta numele si care au deschis calea spre numeroase aplicatii ale teoriei probabilitatilor si in special a proceselor aleatoare. Proprietatea Markov care este aparent restrictiva, stipuland ca probabilitatea unui eveniment prezent depinde numai de trecutul cel mai recent,  permite ca in memoria recenta sa fie inglobata intrega evolutie istorica.

In matematica, un proces Markov, sau un lant Markov, este un proces stochastic care are proprietatea ca, data fiind starea sa prezenta, starile viitoare sunt independente de cele trecute. Aceasta proprietate se numeste proprietatea Markov. Cu alte cuvinte, starea curenta a unui astfel de proces retine toata informatia despre intreaga evolutie a procesului.

Intr-un proces Markov, la fiecare moment, sistemul isi poate schimba sau pastra starea, in conformitate cu o anumita distributie de probabilitate. Schimbarile de stare sunt numite tranzitii. Un exemplu simplu de proces Markov este parcurgerea aleatoare a nodurilor unui graf, tranzitiile fiind trecerea de la un nod la unul din succesorii sai, cu probabilitate egala, indiferent de nodurile parcurse pana in acel moment.
    

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Lanturi Markov". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: proiect informaticalanturi markovnoduri graf
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan