Calculul si constructia automobilelor

Incarcat la data: 26 Februarie 2012

Autor: Racavciuc Anatolie

Pret: Gratuit

Numar pagini: 58

Tip fisier: zip

Marime fisier: 764257 kb

Notiuni generale privind vehiculele rutiere. Tipuri si terminologie


Vehiculul este un sistem mecanic care se deplaseaza prin rulare cu ajutorul rotilor sau prin alunecare, tip sanie, pe o cale rutiera, servind ca mijloc de transport de bunuri sau persoane, ori pentru efectuarea de servicii.

 

Autovehiculul este vehiculul care se deplaseaza prin autopropulsare fiind suspendat elastic pe roti sau pe senile, cu exceptia mopedelor si a vehiculelor care circula pe sine, circuland in mod obisnuit pe drumurile publice si servind la transportul de bunuri sau persoane sau la efectuarea de lucrari (tramvaiul si troleibuzul sunt considerate autovehicule). Autovehiculul care s-a defectat pe parcurs si care este transportat prin tractare pana la o unitate service este considerat temporar vehicul.

 

Primul vehicul modern a fost construit de Leonardo da Vinci.
Automobilul este vehiculul cu motor de propulsie care circula pe o cale rutiera prin mijloace proprii avand cel putin patru roti, care nu circula pe sine si care serveste pentru transportul persoanelor si/sau al bunurilor, pentru tractarea vehiculelor destinate transportului de persoane si/sau bunuri, si pentru transporturi speciale.

 

Termenul de automobil include si vehiculele alimentate de la o linie electrica: troleibuzul, precum si vehiculele cu trei roti a caror masa depaseste 400 kg. Vehiculele cu tri roti simetrice fata de planul median la care masa vehiculului carosat este egala sau mai mica cu 400 kg sunt considerate motociclete respectiv motorete. Troleibuzul este considerat automobil, in schimb tractoarele si masinile agricole autopropulsate nu intra in aceasta categorie.

 

Mopedul este un vehicul cu doua roti dotat cu motor avand capacitatea cilindrica de cel mult 50 cmc si viteza maxima prin constructie mai mica de 25 km/h fiind asimilat bicicletei. Motocicleta este autovehiculul cu doua roti cu sau fara atas.

 

Motoreta este motocicleta care are capacitatea cilindrica de cel mult 50 cmc si care prin constructie nu poate depasi o viteza de 50 km/h. Autoturismul este un automobil avand cel mult noua locuri pe scaune, inclusiv cel al
conducatorului si care prin constructie si utilizare este destinat transportului rapid de persoane si a bagajelor acestora si/sau transportului de bunuri, putand tracta si o remorca.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Calculul si constructia automobilelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AutomobileConstructieAUTOVEHICUL
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...