Curs Cristalografie

Incarcat la data: 31 Octombrie 2010

Autor: nume

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

Este stiinta care studiaza materia solida cristalizata. Se refera la studiul formelor geometrice externe ale cristalelor. Studiaza structura atomica interna a materiei cristalizate. Are ca obiecte de studiu fenomenele de crestere, dizolvare si coroziune ale cristalelor.

Definitie: Cristalul reprezinta un corp geometric delimitat de suprafete perfect plane (fete de cristal) care se intersecteaza de-a lungul unor linii drepte (muchii ale cristalului) ,iar aceste muchii se intalnesc in puncte numite colturi de cristal. Aceste fete, muchii si colturi sunt elementele geometrice ale cristalului.
Cristalul reprezinta o dispunere ordonata si periodica de particule atomice.

Stari structurale ale materiei solide
Materia solida este constituita din particule atomice separate intre ele prin spatii interatomice.
In functie de relatiile spatiale dintre atomi se individualizeaza urmatoarele stari structurale:
1.    Starea cristalina – atomii sunt dispusi ordonat si periodic in toate cele 3 directii ale    spatiului.
2.    Starea amorfa – dispunere dezordonata, aleatoare de particule atomice.
3.    Stari mezocristaline – stari intermediare intre st. cristalina si st. amorfa.
a)    starea nematica (atomii sunt dispusi ordonat si periodic intr-o singura directie din spatiu).
b)    starea smectica (dispunerea ordonata si periodica a atomilor in 2 directii din spatiu).
c)    starea cvazicristalina (se apropie de starea cristalina prin faptul ca atomii sunt dispusi ordonat in toate cele 3 directii ale spatiului, insa ceea ce diferentiaza starea cristalina este lipsa periodicitatii (simetrie de translatie).
d)    starea nanocristalina (se refera la nanocristale – cristale de dimensiuni nanometrice). Au toate atributele starii cristaline. Intre aceste nanocristale spatiile nu sunt libere ci sunt ocupate de atomi interstitiali care sunt dispusi dezordonat. Deoarece numarul atomilor interstitiali poate egala sau chiar depasi nr atomilor din interiorul nanocristalelor, starea nanocristalina este o stare intermediara intre cea cristalina si cea amorfa.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Cristalografie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCRISTALOGRAFIEinginerie mecanica