Curs Elemente de inginerie mecanica

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2010

Autor: Scheuleac Alexandra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 35 kb

Obiectul cursului Elemente de inginerie mecanica il reprezinta studiul organelor de masini cu destinatie generala si mai ales al acelor elemente prin a caror asamblare rationala se obtin masinile, utilajele si instalatiile din industria alimentara. in abordarea acestui curs se utilizeaza notiuni de la diverse discipline tehnice cum ar fi: Desen tehnic industrial, Ştiinta materialelor, Mecanica, Rezistenta materialelor. Cursul urmareste asadar nu numai furnizarea cunostintelor strict necesare in acest domeniu, ci si sa-i dezvolte studentului spiritului constructiv ingineresc.

In industria alimentara sunt intalnite diverse instalatii, utilaje si masini necesare desfasurarii procesului de fabricatie in urma caruia din materia prima se obtin produsele finite. Instalatia este formata dintr-un complex de masini, mecanisme, aparate, instrumente si accesorii judicios asamblate si amplasate astfel incat sa permita desfasurarea in timp a unui anumit proces; de exemplu: instalatiile pentru obtinerea bulionului, a zaharului, instalatii de ventilare etc.

Utilajul reprezinta totalitatea masinilor, aparatelor si conductelor, necesare desfasurarii procesului de lucru intr-o instalatie sau intr-o intreprindere.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Elemente de inginerie mecanica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMECANICAinginerie mecanicaORGANE DE MASINI