Electronica industriala de putere

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2011

Autor: Dumitrescu Adrian

Pret: 100 credite

Numar pagini: 136

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2293 kb

Electronica industriala are ca obiect studiul aplicatiilor electronicii in industrie. intrucat, in prezent, aplicatiile electronicii in industrie sunt foarte numeroase si diversificate, electronica industriala se confunda cu electronica aplicata.

Electronica industriala de putere este partea electronicii aplicate care studiaza dispozitivele electronice de putere si echipamentele energetice realizate cu acestea, utilizate pentru modificarea parametrilor energiei electrice.

Echipamentele energetice realizate cu dispozitive electronice de putere realizeaza conversia statica a energiei electrice, fiind numite convertoare statice de putere sau mutatoare. Ele sunt amplasate intre sursa de energie si consumator (receptor), avand rolul de a modifica unii dintre parametrii energiei electrice cum sunt: valorile tensiunilor si curentilor, frecventa, numarul de faze, etc., in functie de cerintele consumatorului.

Convertoare statice de putere asigura transmisia unor puteri mari (valori mari ale tensiunilor si curentilor) si, pentru ca pierderile de energie pe dispozitivele semiconductoare de putere sa fie cat mai mici, acestea functioneaza in regim de comutatie (saturat – blocat, on – off).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Electronica industriala de putere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PutereElectronica industrialacurs inginerie mecanica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan