Mecanica clasica

Incarcat la data: 18 Mai 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 96 kb

Magarul  lui Buridan a murit de foame deoarece simetria celor doua capite de fan egal distantate de el face ca impulsurile identice divergente ale bietului animal sa se anuleze reciproc. Etimologic, termenul simetrie înseamna în limba greaca “proportionalitate , similaritate în aranjarea partilor“ si în acest sens simetria este o masura a ordinii, opusa haosului si dezordinii.

Definitia moderna (H.Weyl) a simetriei este urmatoarea: “ un obiect este simetric daca ramane neschimbat în urma unei transformari“.
   
Exemple: Daca obiectul coincide cu el însusi în urma unei rotatii spatiale  în jurul unei axe cu un unghi de  vorbim de simetrie la rotatie. Daca un obiect ramane neschimbat în urma deplasarii tuturor punctelor  sale  cu aceeasi cantitate  vorbim despre simetria la translatie spatiala. De asemenea daca toate punctele unui obiect îsi schimba pozitia dupa regula  si obiectul ramane neschimbat, vorbim despre simetria la reflexia spatiala.

Conceptul de simetrie nu se restrange la simetria obiectelor. El se refera si la fenomenele fizice si la legile care le guverneaza. Simetria legilor  fizice consta în invarianta lor (pastrarea formei  ecuatiilor  care le descriu) la anumite transformari legate, de exemplu, de conditiile în care este observat fenomenul fizic.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Mecanica clasica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSinginerie mecanicabursa inginerie mecanica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...