Primul principiu al termodinamicii

Incarcat la data: 07 Octombrie 2010

Autor: nan daniel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 157 kb

Studiul termodinamicii se bazeaza pe doua legi foarte generale ale naturii, numite principii. Aceste legi nu se pot demonstra pe cale matematica, ci reprezinta rezultatul experientei acumulate in studiul proceselor din natura.

Primul principiu al termodinamicii este legea generala a conservarii si transformarii energiei, aplicate in cazul sistemelor termodinamice. Pentru a putea da enunturile si expresiile matematice ale PT1 este necesara introducerea notiunilor de energie interna, lucru mecanic, caldura si entalpie.

Energia interna este o marime de stare care reprezinta energia termica a unui corp, intr-o stare termodinamica oarecare. Este o marime de stare, adica depinde doar de starea sistemului la momentul respectiv si nu depinde de drumul parcurs de sistem pentru a ajunge in starea respectiva.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Primul principiu al termodinamicii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSinginerie mecanica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...