Termotehnica - notiuni introductive

Incarcat la data: 07 Octombrie 2010

Autor: nan daniel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 31 kb

Sistemul termodinamic reprezinta un domeniu finit din spatiu, format din mai multe corpuri cu proprietati diferite, care pot schimba atat intre ele cat si cu mediul exterior substanta si energie sub forma de caldura si lucru mecanic.

Aceasta caracteristica il deosebeste esential de sistemul mecanic care poate schimba energia numai sub forma de lucru mecanic. Tot ce se afla in afara sistemului termodinamic si interactioneaza cu acesta reprezinta mediul ambiant sau mediul exterior. Se considera ca mediul exterior poate schimba caldura fara sa-si modifice temperatura.


  
Sistemul termodinamic este separat de mediul exterior prin suprafete reale (peretele unei conducte) sau imaginare.Interactiunea unui sistem termodinamic cu mediul exterior se manifesta prin schimburi de energie si substanta. Din punct de vedere al schimbului de substanta, sistemul poate fi inchis daca suprafata de separatie este impermeabila la schimbul de substanta si deschis daca suprafata de separatie este permeabila la schimbul de substanta.


   

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Termotehnica - notiuni introductive". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSinginerie mecanica