Curs Istoria Literaturii

Incarcat la data: 19 Ianuarie 2007

Autor: Gogoasa Alexandru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Literatura este angajata pe calea innoirilor, schimbarilor; exista o disputa acuta intre fortele moderniste şi cele traditionale, intre europenism şi etnicism cultural. in jurul lui 1900 este puternic filonul romantic conservator cu influente eminesciene - Eminescu devine emblema directiei conservatoare. Alaturi de acest filon se inregistreaza avansul tendintelor novatoare - tendinta simbolista.


Primul nostru modernism face trecere de la conventia poetica clasicizanta - credinta ca poezia este mimetica (mimeaza natura, limbajul este instrument de expresie) - spre limbajul figurat. Poezia clasica sensibilizeaza ideea, figuri de stil; Limbajul poetic este subsumat cu limbajul abstract, logic - are impresia ca poezia poate fi tradusa in proza. Conventia simbolista este axata pe sugestie - o sugestie muzicala - nu conteaza ideea, ci cuvântul in substanta lui sonora.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Istoria Literaturii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs limba italianaistoria literaturii romane
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan