Estetica expresionismului

Incarcat la data: 08 Septembrie 2010

Autor: cosmin-ionut

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

In Capitolul I am incercat sa creionam o estetica a expresionismului german, asa cum s-a manifestat aceasta ampla miscare spirituala in Germania intre cele doua razboaie mondiale, cu 616l114g programele-manifest, revistele, secesiunile, teoreticienii, filozofii, poetii, scriitorii si artistii care    s-au constituit in cei mai de seama reprezentanti ai sai.

Am aratat care este dificultatea resimtita de catre toti cercetatorii fenomenului de a da o definitie unica acestei ample manifestari spirituale, dificultatea de a aproxima o paradigma, un model abstract al expresionismului care sa sublinieze diferentele acestuia fata de curentele pe care le continua si felul in care se diferentiaza, totusi, de acestea, sau de cele contemporane lui: simbolism, neoromantism, dadaism, supra - realism, futurism, cubism, fovism, etc.

Am aratat ca expresionismul a fost resimtit, mai ales ca o reactie impotriva impresionismului, naturalismului si realismului, ca anul sau de nastere este considerat, aproape cvasi-unanim, a fi anul 1910, iar cauzele social-istorice care au dus la aparitia expresionismului in Germania wilhemiana raman „crizele”, „spaimele” „viziunile”, „idealurile” si „luptele” tinerei generatii de creatori germani din acea epoca de inceput de secol.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Estetica expresionismului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSESTETICAEXPRESIONISMlimba romana
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan