CONCEPTUL DE FORŢE OPERATIVE MULTINAŢIONALE INTERARME

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: Prioteasa Tiberiu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6 kb

-    CJTF este o forta operativa, multifunctionala (interarme) si multinationala (combinata), organizata pe sarcini specifice si alcatuita in vederea acoperirii intregului spectru de misiuni militare ale Aliantei, care necesita comanda si control multifunctionale si multinationale din partea unui Cartier General CJTF.

-    Ea poate include elemente apartinand natiunilor nemembre NATO care contribuie cu trupe.

 

-    Conceptul CJTF a fost lansat la sfarsitul anului 1993 si a fost aprobat la Summit-ul de la Bruxelles, din ianuarie 1994.
-    Cu acea ocazie, sefii de stat si de guvern ai Aliantei au cerut ca viitoarea dezvoltare a conceptului sa reflecte disponibilitatea lor de a pune la dispozitie activele NATO, pe baza hotararilor de la caz la caz ale Consiliului Nord-Atlantic, pentru desfasurarea operatiunilor conduse de Uniunea Europei Occidentale (UEO), sprijinind, astfel, constituirea Identitatii europene de securitate si aparare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CONCEPTUL DE FORŢE OPERATIVE MULTINAŢIONALE INTERARME". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: istorie relatii internationalefortele armatereferat energie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...