Conceptul strategic pe ansamblu

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: Prioteasa Tiberiu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 7 kb

- Conceptul Strategic a fost publicat pentru prima oara in 1991.
- Versiunea din 1999, la fel ca cea anterioara, reprezinta declararea oficiala a obiectivelor Aliantei si ofera instructiuni la varf despre mijloacele politice si militare care trebuie folosite pentru a le indeplini.


- Formularea initiala a strategiei NATO a fost cunoscuta sub denumirea "Conceptul strategic pentru apararea zonei Nord-Atlantice".
- Dezvoltat intre octombrie 1949 si aprilie 1950, acesta a stabilit o strategie de operatiuni la scara larga in apararea teritoriala.


- La mijlocul anilor cincizeci, a fost dezvoltata  strategia  "represalii  masive".  
- Aceasta  a subliniat  tactica  de descurajare bazata pe amenintarea ca NATO va raspunde oricarui act de agresiune impotriva tarilor membre prin orice mijloc aflat la dispozitia sa, inclusiv armele nucleare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Conceptul strategic pe ansamblu". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSISTORIE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...