Curs Largirea Nato

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: Prioteasa Tiberiu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Tratatul Nord-Atlantic, semnat in aprilie 1949, la Washington, instituia o Alianta de aparare colectiva, conform definitiei de la Articolul 51 al Cartei ONU.

Durata acestuia este nedeterminata.

Alianta Nord-Atlantica a fost fondata pe baza unui Tratat intre statele membre

- acceptat de catre acestea in urma dezbaterilor publice si a unor procese parlamentare specifice.
- sprijina drepturile individuale ale acestora, precum si obligatiile internationale pe care le au statele, conform Cartei Natiunilor Unite.
- Fiecare tara membra este obligata sa isi asume atat riscurile si responsabilitatile, cat si avantajele securitatii colective, angajandu-se sa nu ia parte la nici un alt acord international care ar putea intra in conflict cu clauzele Tratatului.
- in conformitate cu Articolul 10 al Tratatului, Alianta ramane deschisa pentru aderarea viitoare a altor state europene in masura sa favorizeze dezvoltarea principiilor sale si sa contribuie la securitatea regiunii Atlanticului de Nord.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Largirea Nato". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: NATOconsiliul nord atlanticnato bucuresti
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...