Curs Relatii NATO-UE

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: Prioteasa Tiberiu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 7 kb

Intalnirea de la Helsinki a Consiliului Uniunii Europene, care a avut loc in decembrie 1999
- a stabilit un "Obiectiv global" statelor membre UE, referitor la capacitatile lor militare destinate operatiunilor de rezolvare a crizelor.

Scopul este acela de a permite UE sa desfasoare, pana in anul 2003, si sa sustina, minim un an, forte militare de pana la 60000 de soldati, care sa efectueze intreaga gama de asa-numite "activitati Petersburg", stabilite prin Tratatul de la Amsterdam, din 1997.

Acestea constau in:
- sarcini umanitare si de salvare;
- sarcini de mentinere a pacii;
- sarcini ale fortelor combatante in rezolvarea crizelor, inclusiv, de mentinere a pacii.

Rolul acestora ar fi acela de a efectua operatiunile militare sub conducerea UE, ca raspuns la crizele internationale, in circumstante in care NATO, in intregul sau, nu este angajata din punct de vedere militar.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Relatii NATO-UE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs stiinte politiceConsiliul Uniunii Europene
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...