Declaratia Schumann

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: Prioteasa Tiberiu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 7 kb

"Parintii fondatori"
S-a afirmat deseori ca sansa Europei postbelice a fost existenta unor puternici oameni politici, cu imaginatie si ambitie care au reusit sa dea continentului nostru o noua configuratie. Ei sunt "parintii fondatori ai Europei": W. Churchijl, Konrad Adenauer, Alcide de Gasperi, P.-H. Spaak, Charles de Gaulle, Robert Schuman, Jean Monnet si alti cativa.

 

5.2.1. Deciaratia Schuman 1950

Etapa care urmeaza, decisiva, a fost initiata de ultimii doi numiti. La 9 mai 1950, într-o conferinta de presa desfasurata în salonul Orologiului, din Ministerul de Externe francez, pe care-l conducea, Robert Schuman a prezentat importanta declaratie ce-i poarta numele. Este un document fundamental, veritabil act de nastere al Comunitatii Europene (Uniunii Europene, de astazi). Se stie ca autorul a fost de fapt Jean Monnet, pe atunci înalt Comisar pentru Plan, care reflectase mult înca din timpul razboiului asupra unificarii Europei. Acest lucru nu-i scade meritul lui Schuman, pentru ca el si-a asumat sarcina si avea pozitia necesara pentru a produce ecoul dorit.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Declaratia Schumann". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs studii europenedeclaratia schumann
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan