Prezenta NATO la Bosnia Hertegovina

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: Prioteasa Tiberiu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16 kb

Baza politica a rolului Aliantei in fosta Iugoslavie a fost stabilita la intrunirea in sesiune ministeriala a Consiliului Nord-Atlantic la Oslo, in iunie 1992.
- Cu acest prilej, ministrii de externe din tarile NATO au declarat ca erau gata sa sprijine, de la caz la caz, si in conformitate cu propriile lor proceduri, activitatile de mentinere a pacii desfasurate sub egida Conferintei pentru Securitate si Cooperare in Europa (CSCE) (redenumita ulterior Organizatia pentru-Securitate si Cooperare in Europa sau OSCE)


- Aceasta presupunea punerea la dispozitie a resurselor si a experientei Aliantei pentru operatiunile de mentinere a pacii.
In decembrie 1992, ministrii de externe din tarile NATO
- au declarat ca Alianta era gata sa sprijine si operatiunile de mentinere a pacii desfasurate sub autoritatea Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, caruia ii revine responsabilitatea principala in mentinerea pacii si securitatii internationale.
- Ministrii au examinat operatiunile de mentinere a pacii si masurile de aplicare de sanctiuni sau de embargo-uri intreprinse de tarile membre NATO, in mod individual si sub egida Aliantei, cu scopul de a sprijini implementarea rezolutiilor Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite cu privire la conflictul din fosta Iugoslavie.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Prezenta NATO la Bosnia Hertegovina". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSNATO