Curs Istoria secolului XX. CONSECINTELE PRIMEI CONFLAGRATII MONDIALE

Incarcat la data: 13 Iunie 2007

Autor: maria cantemir

Pret: 80 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

2 (2 review-uri)

Prima conflagratie mondiala a marcat profund societatea inceputului de secol XX. Consecintele razboiului s-au facut simtite in toate domeniile de la mentalul individual si colectiv pana la evolutia economica in politica a statelor beligerante. Dintre acestea doua s-au manifestat cu forta si au influentat evolutia omenirii pentru multe decenii: fluxul si refluxul revolutionar si declinul Europei. Chiar daca nu este impartasita unanim ideea ca "Revolutia a fost copilul razboiului din secolul XX" (1 ; 73) cert este ca Europa n-ar fi fost marcata de fluxul si refluxul revolutionar din anii 1917-1920, daca n-ar fi trecut prin cataclismul primului razboi mondial.


Tensiunea sociala si economica indusa de primul razboi total cunoscut vreodata de omenire intre popoare si state a fost atat de mare, coplesitoare si fara precedent, incat au fost impinse pana la limita cea mai indepartata posibil, ajungand chiar pana la prabusire. Numai Statele Unite au iesit din razboi asa cum au intrat, mai bogate. Pentru toti ceilalti, in special pentru Europa sfarsitul razboiului a insemnat un val de revolutii si inceputul declinului in competitia in Lumea Noua.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Istoria secolului XX. CONSECINTELE PRIMEI CONFLAGRATII MONDIALE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSISTORIEPRIMEI
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan