Curs Istoria secolului XX. PRIMA MARE CONFLAGRATIE A SECOLULUI XX

Incarcat la data: 13 Iunie 2007

Autor: cornel sandulescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

5 (1 review)

"Lampile sau stins in intreaga Europa" a spus un inalt functionar al Foreign Office-ului britanic in momentul izbucnirii primului razboi mondial. La Viena scriitorul Karl Kraus a inceput sa stranga documente pentru o drama-reportaj pe care si-a intitulat-o "Ultimele zile ale umanitatii". Alexandru D.Xenopol scria in acele momente dramatice "Europa, si prin ea omenirea intreaga, trece printr-o clipa dintre cele mai grave ale existentei ei seculare. Popoarele si statele se prabusesc unele asupra celorlalte; toate trag sabia, toate incearca tunul, toate fac chemarea la puterile distrugerii; pare ca s-ar grabi sa rastoarne, in putin timp, toata cladirea ridicata cu incetul prin lungi veacuri de munca" (5; 37).


Desi apartineau celor doua "tabere" ostile niciunul nu vedea la sfarsitul razboiului victoria tarii lui ci sfarsitul lumii si nu erau singurii (1; 36). Pana in 1914 nu mai fusese in Europa un razboi important care sa fi angajat toate marile puteri si toate tarile europene cu exceptia Spaniei, Olandei, Elvetiei si a celor trei tari scandinave. Mai mult chiar au fost trimise trupe de peste Ocean pentru a lupta in afara tarii lor. Canadienii au luptat in Franta, australienii si neo-zeelandezii in Marea Egee si Gallipoli.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Istoria secolului XX. PRIMA MARE CONFLAGRATIE A SECOLULUI XX". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSISTORIEprima intalnire
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan