CURS ISTORIE: COLAPSUL STATUS QUO-ULUI DE LA VIENA

Incarcat la data: 30 Mai 2008

Autor: maria cantemir

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 33 kb

Cei 40 de ani de pace intre Marile Puteri au fost urmati, dupa 1856, de 15 ani de razboi intermitent. intre 1854 si 1870 toate Marile Puteri au purtat cel putin 1 razboi, Austria, Franta si Prusia au purtat cate 3 fiecare. Toate aceste razboaie au fost urmate de schimbari teritoriale importante; cea mai importanta revizuire a hartii europene intre Viena si Versailles a avut loc in 1866.

 

In anii 30 si 40 liberalii si nationalistii condamnasera Actul de la Viena ca reactionar, cu toate acestea in anii 50 si 60 monarhiile conservatoare au foste cele care l-au distrus si au facut-o in mod deliberat. Razboaiele de reconstructie nationala agresive si identificarea victoriei pe campul de lupta cu mandria nationala si regenerarea au fost mijloacele prin intermediul carora monarhiile conservatoare - ori poate conservatorismul monarhic - si-a asigurat o noua perioada de viata.

 

In politica interna elitele guvernante au abandonat progresiv politica rezistentei totale la schimbare politica, rezistenta ce-i unise pe oponenti contra lor si provocase valul revolutionar de la 1848-49. in anii 50 si 60 grupurile guvernante au incercat sa-si divida oponentii fiind dispuse sa faca concesii limitate pentru a se concentra asupra slabirii si izolarii celor mai periculoase elemente. Procesul a luat forme diferite de la o tara la alta.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS ISTORIE: COLAPSUL STATUS QUO-ULUI DE LA VIENA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSISTORIE
Comentarii

enervant in fine..... e kam frumos dar in acelasi timp educational

frumos dar kam plictisor

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...