CURS ISTORIE: GERMANIA INTRE 1945 - 1989

Incarcat la data: 02 Iulie 2008

Autor: luminita carol

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

Perioada 1945-1949. Dupa razboi, soarta Germaniei avea sa fie decisa de catre aliati. La 5 iunie 1945, reprezentantii SUA, M. Britanii, URSS si Frantei au semnat la Berlin o Declaratie cu privire la infrangerea Germaniei si la preluarea puterii supreme de catre statele semnatare. Potrivit documentului, Germania a fost divizata in patru zone de ocupatie: engleza (landurile din nord-vestul Germaniei), franceza (landurile din sud-vestul Germaniei), sovietica (landurile din estul Germaniei) si americana (landurile din sudul Germaniei). De asemenea, capitala Germaniei a fost si ea impartita in patru sectoare si pusa sub controlul unei comenduiri interaliate. Organismul care urma sa puna in aplicare prevederile din actul de capitulare al Germaniei era Consiliul aliat de Control.


Conferinta de la Potsdam (17 iulie-2august 1945) a trasat liniile politice ale organizarii postbelice a Germaniei: democratizare, denazificare si demilitarizare.
-    Demilitarizarea avea ca obiectiv dezarmarea totala, lichidarea fortelor armate germane, a tuturor rezervelor de armament si munitii, a industriei militare.
-    Denazificarea prevedea interzicerea organizatiilor fasciste, a organelor de presa, a lichidarii legislatiei fasciste, pedepsirea activistilor partidului nazist.
-    Democratizarea prevedea crearea conditiilor pentru refacerea partidelor si organizatiilor democratice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS ISTORIE: GERMANIA INTRE 1945 - 1989". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSISTORIEGERMANIA
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan