CURS ISTORIE: MAREA BRITANIE INTRE 1945 - 1990

Incarcat la data: 02 Iulie 2008

Autor: cornel sandulescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

Razboiul a provocat pierderi materiale si umane uriase pentru MB. Flota britanica a fost distrusa in cea mai mare parte a ei. Productia industriala si, pe cale de consecinta, exporturile au scazut. Pe de alta parte, inca din timpul razboiului, MB a inceput sa depinda tot mai mult de SUA.

Dupa razboi, incepe procesul de descompunere al imperiului colonial. Din punctul de vedere al ponderii si influentei in relatiile internationale, MB nu mai poate sa-si impuna politica sa de ile internationale, MB nu mai poate sa-si impuna politica sa de "echilibru de forte", iar aparitia rachetelor intercontinentale au redus la zero pozitia strategica MB ca stat insular.


Guvernarea laburista (1945-1951). Guvernul de coalitie din timpul razboiului a demisionat la 24 mai, iar la 5 iunie au avut loc alegeri parlamentare, care au fost castigate de P. Laburitst (mentinerea controlului statului asupra economiei - nationalizarea principalelor ramuri ale economiei nationale, mijloacele de transport, bancile). Prim-ministrul a devenit Clement Atlee.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS ISTORIE: MAREA BRITANIE INTRE 1945 - 1990". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSISTORIEmarea britanie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan