CURS ISTORIE: SISTEMUL CONCERTULUI EUROPEAN

Incarcat la data: 17 Iunie 2008

Autor: luminita carol

Pret: 50 credite

Numar pagini: 21

Tip fisier: zip

Marime fisier: 37 kb

Veacul XIX a fost epoca ultima a Europei ca centru al lumii cunoscute. Spre deosebire de modernitatea timpurie, secolul XIX, in materie de relatii internationale, a fost unul al guvernantilor preocupati nu atat de Credinta ori de ideea monarhiei universale, cit de apararea si mentinerea echilibrului de putere. A fost secolul impulsului nationalist si al unei revolutii europene, iar generatiile contemporane l-au perceput probabil ca fiind o epoca a furtunii si rascularii. Cu toate acestea, veacul XIX a fost unul surprinzator de stabil in planul afacerilor internationale.


Comparativ nu atat cu haosul si dezastrele secolului XX, cit cu secolele ce l-au precedat. Si asta pentru ca Vechiul Regim (XVII-XVIII) - epoca monarhiei de drept divin si a constructiei statului modern - n-a cunoscut nici pe departe o armonie si stabilitate divine. in fapt, actorii principali ai sistemului statal european au urcat si au coborat de pe scena relatiilor internationale cu rapiditate ametitoare. Dintre Puterile asezate indiscutabil in randul celor Mari la Congresul de pace din Westfalia in 1648, trei - Suedia, Republica Provinciilor Unite (Olanda) si Spania - au incetat a mai fi Mari Puteri, in timp ce una - Polonia - a incetat sa mai existe, inainte de sfarsitul secolului al XVIII-lea. Locul lor a fost luat de Rusia - imperiul nebuloasa - si Prusia, doua state aproape necunoscute o suta de ani mai inainte.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS ISTORIE: SISTEMUL CONCERTULUI EUROPEAN". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSISTORIEEUROPA
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan