CURS ISTORIE: URSS INTRE 1950 - 1991

Incarcat la data: 03 Iulie 2008

Autor: Gogoasa Alexandru

Pret: 50 credite

3,5 (2 review-uri)

Conflictul dintre Malenkov si Jdanov
Divergentele dintre Malenkov, sustinut de Beria, Kaganovici si reprezentantii industriei grele, si Jdanov, sustinut de Voznesenki, Kuznetov si unii dintre sefii militari, se concentrau in jurul situatiei internationala si a caii de dezvoltare economica pe care trebuia sa o urmeze URSS.


Primele semne ale conflictului au aparut imediat dupa 1945, Jdanov, si Voznesenkii criticandu-l pe Malenkov pentru politica de "demontari" din Germania, care, sustineau ei, devenise o actiune tip bazar. Mikoian, pe care Stalin il trimisese sa arbitreze situatia, a facut un raport din reiesea ca politica lui Malenkov era gresita, propunand, in locul demontarii intreprinderilor si transportului lor in URSS, crearea de societati mixte sovieto-germane, care sa lucreze in folosul URSS.


Stalin a acordat sprijinul sau grupului condus de Jdanov si, ca urmare, Malenkov a fost inlocuit de la conducerea Comitetului si a Secretariatului CC, in acest din urma post fiind inlocuit cu mai tanarul si apropiatul lui Jdanov, Mihail Suslov. Aceasta a permis grupului Jdanov, care, timp de doi ani pana la moartea acestuia a avut cea mai mare influenta in partid.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS ISTORIE: URSS INTRE 1950 - 1991". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSISTORIEURSS
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan