Cultura si civilizatie

Incarcat la data: 15 Octombrie 2012

Autor: costea gina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 35 kb

Sunt doi termeni foarte intens utilizati in limbajul stiintific. Definitiile asociate culturii si civilizatiei sunt foarte diferite de la un domeniu la altul. Sensurile cuvintelor au valoare instrumentala, adica depind de contextul in care sunt folosite. Cei doi termeni sunt strans legati.
    
Cultura este o parte a civilizatiei care la randul ei are o sfera mult mai larga de cuprindere.

Calitati necesare pt a putea trai in societate : amabilitate, prietenie, deschidere → om cultivat, slefuit. Tot in Franta sec. XVIII apare pentru prima data si sensul general al cuvantului si ramaneacelasi pana astazi.
    
Civilizatie = ansamblul caracteristicilor pe care le prezinta viata colectiva a unui grup social sau a unei epoci. Cel care foloseste prima data acest sens este Mirabeau, filosof francez, la jumatatea sec. XVIII cand apare sensul general al culturii. Cultura , in cadrul civilizatiei, desemneaza ansamblul creatiilor spirituale ale unei societati/popor.
    
Exista in lumea contemporana anumite utilizari diferite: in germana, „civilizatie” nu exista, fiind preferat cuvantul „kultur”. In majoritatea  limbilor europene, lat+germ, cultura este conceputa ca o parte a civilizatiei.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cultura si civilizatie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs istoriecultura si civilizatie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...