Curs Istoria religiilor

Incarcat la data: 14 Decembrie 2009

Autor: cristian

Pret: 100 credite

Numar pagini: 118

Tip fisier: zip

Marime fisier: 653 kb

Intre culturile antichitatii cultura indiana ocupa un loc de frunte si nu poate fi comparata – ca extensiune, varietate si durata – decat cu cultura chineza. O prezentare fie ea si sintetica a culturii, a istoriei si civilizatiei Indiei care acopera o perioada imensa de aproape cinci milenii, desavarsindu-se pe un subcontinent de patru milioane opt sute saizeci de mii de km2, unde o populatie eterogena si numeroasa (de peste 800 de milioane de locuitori, vorbitoare a peste 500 de limbi) implica nu putine dificultati. La fel ca si China, India prezinta o neintrerupta continuitate culturala fondata pe traditii care urca pana in mileniul al III-lea i. e. n., traditii care isi pastreaza continuitatea si azi. Zbuciumata istorie a Indiei cu invaziile, razboaiele si nenumaratele ei conflicte interne si externe, bogatia si varietatea aspectelor ei culturale, diferentele enorme de nivel de civilizatie si cultura dintre popoarele sale pot lasa o impresie de adevarat haos. in realitate insa un simplu efort de sinteza poate avea ca rezultat desprinderea principalelor linii directoare ale spiritului indian in campul civilizatiei si al culturii si poate sugera, in aceasta imensa varietate, o relativa unitate, chiar si un stil propriu. Conditiile geografice ale subcontinentului indian sunt cele care au determinat in mod evident varietatea si denivelarile.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Istoria religiilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs istorieantichitatiISTORIA RELIGIILORcultura plantelor
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan