Epoca Progresului

Incarcat la data: 18 Iunie 2013

Autor: simina balasa

Pret: 50 credite

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Cresterea economica din a doua jumatate a secolului XIX-lea a rezultat din continuarea proceselor deja amorsate dar cu diferente importante care i-au determinat pe istorici sa o numeasca a doua revolutie industriala.

Aceasta s-a caracterizat prin: crestere economica rapida, schimbari accelerate in industrie (industria otelului, industria chimica, productia de electricitate), generalizarea productiei pe scara larga, extinderea industrializarii spre centrul si sud-estul Europei, cresterea pietelor interne si externe.

Cresterea economiei Germaniei, dupa unificare, a fost cea mai spectaculoasa. Germania, deja bogata in resurse naturale, a capatat materii prime si unitati de productie dupa anexarea Alsaciei si Lorenei. Sistemul de cai ferate oferea cai de comunicatii excelente, iar sistemul de educatie oferea administratori si ingineri. Guvernul german care fusese foarte activ in sprijinirea procesului de industrializare a continuat sa colaboreze cu mediul de afaceri.

Pentru ca Germania a trecut prin industrializare mai târziu decât Marea Britanie si Franta uzinele sale erau moderne si utilizau echipamentul cel mai performant. Industria militara contribuia la dezvoltarea industriei de baza cu efecte pozitive asupra populatiei care reprezenta o piata in continua expansiune. Industriasii germani beneficiau si de pe urma unui sistem bancar si de creditare modern. Si economiile mai vechi ale Marii Britanii, Frantei si Belgiei au continuat sa creasca dar intra-un ritm mai lent.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Epoca Progresului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs istorienotite de curs