Identitatea europeana - mondializarea ca europenizare

Incarcat la data: 09 Ianuarie 2011

Autor: Gaspar Alin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 35 kb

Europa este un teritoriu mic, peninsula a marelui continent asiatic. Acest teritoriu a produs insa un spatiu mintal in continua expansiune, mai ales in secolele XVII-XVIII. Practic intreaga lume a preluat, si incearca sa preia, valorile si civilizatia europeana; mondializarea a insemnat, de fapt, europenizarea intregii lumi.
   
Ce asigura identitatea europeana: este un tip de proiectie mentala, care a evoluat continuu, si a generat o civilizatie, valori si institutii proprii. In ultima analiza, proiectul politic al Uniunii Europene incearca sa legitimeze si sa dezvolte aceste achizitii ale spatiului cultural european, cu ajutorul pietei comune.
   
Europa a inceput tarziu dezvoltarea sa culturala si economica, prima perioada a antichitatii fiind dominata de Asia. Sistemul european, dupa ce Imperiul Roman s-a pulverizat – prin impartirea sa la 395 in Imperiul Roman de Apus (care cade sub loviturile barbarilor la 476) si Imperiul Roman de Rasarit (Imperiul Bizantin, care exista pana la cucerirea orasului Constantinopol de catre turci in anul 1453) – se va afirma odata cu constituirea a doua entitati paneuropene:
    - Imperiul: Sfantul Imperiu Roman de neam germanic;
    - Sacerdotiu: Biserica Catolica.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Identitatea europeana - mondializarea ca europenizare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs istorieconstructia europeana
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...