Istoria - cea dintai carte a unei natiuni

Incarcat la data: 09 Octombrie 2010

Autor: oana ciobanu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 1

Tip fisier: zip

Marime fisier: 7 kb

1 (1 review)

Istoria este cea dintai carte a unei natii. intr-insa ea isi vede trecutul, prezentul si viitorul. N BALCESCU
Istoria face parte din noi, caci fiecare purtam un bagaj uman ce-si are originea in istorie. Istoria ne arata cu claritate ce suntem, cum suntem. Tot istoria ce arata ca miscarile politico-sociale sunt doar miscari ciclice, repetandu-se iar si iar.


Faptul ca evenimentele se repeta este o dovada ca omul invata din istorie. Au observat ca revolta este un mijloc prin care se poate obtine o schimbare, de multe ori benefica, desi cere multe sacrificii. Nu toate luptele au fost pentru putere, avere, teritorii. Prin revolutii s-au incercat schimbari ideologice – detronarea dictaturii care statea in calea progresului.

Ce ar fi trebuit sa vada martirii? Ca exista riscul sa moara si sa stea incuiati in casa? Sa-i lase pe altii sa lupte pentru idealurile lor? Daca nu poti castiga negocierea, in cazuri de extrema urgenta recurgi si la violenta. Nu incerc sa justific faptul ca exista victime nevinovate ale conflagratiilor. Sper ca violenta va fi eradicata din societatea umana. Si de aceea avem nevoie de istorie, pentru a observa tipare ale evolutiei social-politice si pentru a anticipa si preveni conflictele.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Istoria - cea dintai carte a unei natiuni". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIECURS PSIHOLOGIE
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook