Istorie si cronologie in Educatie Fizica si Sportiva

Incarcat la data: 18 Februarie 2014

Autor: iona ionescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 57

Tip fisier: zip

Marime fisier: 76 kb

Istoria sportului si a educatiei fizice. In toate oranduirile sociale, incepand de la comuna primitiva, si pana la societatea contemporana, activitatile au avut unii factori comuni, si anume acela ca ele au fost folosite, ca mijloc de dezvoltare a capacitatii fizice, ale omului, de pastrare a sanatatii, de fortificare si calire a organismului, de recreatie si divertisment, in timpul liber, sau cu ocazia diferitelor manifestari, cu caracter sarbaroresc.

 

Daca am lua de pilda numai sportivii ce aveau drept de participare la jocurile sportive antice (776 i.e.n.), am putea observa ca de fapt acestia apartineau in exclusivitate societatii aristocrate, stapanilor de sclavi, sportul fiind in ultima analiza apanajul clasei dominante.


Sistemul sportiv s-a dezvoltat in Grecia Antica cu un caracter aplicativ - militar (in deosebi in Sparta) nu s-a nascut numai din dorinta societatii respective de a creste oameni armonios dezvoltati, ci a fost determinat de politica clasei dominante, care avea nevoie de ostasi caliti, darji si neinfricati bine pregatiti pentru razboi, astfel incat cu un numar mic de soldati bine instruiti sa stapaneasca mase mari de sclavi.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Istorie si cronologie in Educatie Fizica si Sportiva". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIEEPOCACRONOLOGIEETAPEEDUCATIE FIZICAreferat sportistoria sportului
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan