Patrimoniul grec

Incarcat la data: 28 Iulie 2011

Autor: Tim Dubhy

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25699 kb

Patrimoniul grec aflat pe teritoriul Romaniei

IntroducereCuvantul „patrimoniu” vine din limba latina, fiind un cuvant compus din doua cuvinte: „pater” (tata) si „omnium” (bunuri) si fiind tradus, la origine, ca „bunurile tatalui” sau „tot ce apartine tatalui”. Tradus din prisma conotatiei juridice, cuvantul inseamna: „toate bunurile aflate in posesia tatalui”.

Astfel, in limbajul comun, termenul desemna averea dobandita, in principal, prin mostenire din tata in fiu, termenul evocand pe pater
familias si, deci, ideea de ereditate.

Pater Familias nu era neaparat tatal unei familii, ci putea fi si altcineva. De fapt, pater familias era cel mai batran barbat din casa (cand tatal unei familii murea, cel mai batran din casa il urma ca si pater familias).

Dreptul lui „pater familias” evoca puterea nelimitata (absoluta) a sa asupra tuturor membrilor familiei, fiind proprietarul tuturor bunurilor mobile si imobile ale familiei, si avand drept de viata si de moarte asupra membrilor familiei.

(chiar si dupa ce se marita, o femeie ramanea in puterea lui „pater familias”, pana la moarte)
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Patrimoniul grec". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Patrimoniuromania
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan