Proces de modernizare a societatii romanesti

Incarcat la data: 23 Ianuarie 2013

Autor: Abraham Lincoln

Pret: Gratuit

Numar pagini: 186

Tip fisier: zip

Marime fisier: 5204 kb

Istoria moderna este, fata de alte epoci - mai lungi sau mai scurte - de doua ori avantajata. In primul rand, datorita faptului ca acum se pun bazele unor instrumente care constituie coloana vertebrala a muncii istoricului - crearea unui aparat critic de analiza a surselor scrise, aparitia primelor arhive si biblioteci in sensul modern al cuvantului, aparitia primelor publicatii cu caracter academic.

In al doilea rand, datorita faptului ca evenimentele petrecute in aceasta perioada sunt, in buna masura, foarte vii si astazi - cea mai mare parte a statelor nationale din Europa isi plaseaza originile structurilor actuale in aceasta epoca. Spre a da un singur exemplu, sa ne aducem aminte ca denumirea statului modern roman si principalele sale institutii dateaza din secolul al XIX-lea.

Un alt exemplu semnificativ este cel al ideologiilor care se nasc in aceasta perioada; de altfel, secolul XX va fi marcat de a-ceste ideologii care il vor transforma in cel mai sangeros secol din istoria omenirii.

Din aceasta perspectiva, studierea cat mai amanuntita a istoriei moderne este necesara oricui se apropie de domeniul istoriei. Epoca moderna se constituie intr-o perioada care inchide problema mostenirii antice (prezenta sub o forma sau alta pe parcursul intregului ev mediu) si in care noutatea, inventia si dezbaterea devin cuvintele cheie.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proces de modernizare a societatii romanesti". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs istoriemodernizarea societatii romanesti
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan