Revolutia industriala

Incarcat la data: 09 Ianuarie 2011

Autor: Gaspar Alin

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Exista un context social-economic la sfarsitul secolului al XVIII-lea si intregul secol al XIX-lea, caracterizat printr-o evolutie ce a cuprins toate sferele vietii economice si in care omenirea va atinge o culme a evolutiei sale, deschizand largi posibilitati de afirmare ale progresului.

Factorii care au declansat revolutia economica capitalista au fost:
        a. legislatia liberala care a stimulat mentalitatea individualista;
        b. descoperirile tehnico-stiintifice;
        c. abundenta monetara si practicarea creditului ieftin;
        d . expansiunea demografica.

In acest cadru se produce, incepand cu ultimul sfert al secolului al XVIII-lea, ceea ce cunoastem a fi prima revolutie industriala, care reuseste, intr-o perioada nu prea lunga de timp, sa schimbe lumea, cum putine evenimente au facut-o pana atunci.

Revolutia industriala a fost un adevarat salt care a impus ruperea unui curs istoric relativ lent, dand un impuls fara precedent tuturor sectoarelor economiei. A fost, in primul rand, o revolutie tehnica in care s-au produs, in principal, doua mari cuceriri: cresterea randamentului si cresterea productivitatii muncii. in evolutia revolutiei industriale se disting doua faze: prima, se caracterizeaza prin folosirea exclusiva ca sursa de energie mecanica a carbunelui, preponderenta industriei textile, folosirea fontei in constructia obiectelor de metal, mijloace de transport putin evoluate etc.; a doua faza este cea a otelului, detronarea in productia industriala a industriei textile in favoarea metalurgiei, utilizarea noilor resurse de energie - electricitate si petrol, dezvoltarea industriei chimice, propulsia mecanica in transporturi.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Revolutia industriala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs istorierevolutia industriala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...