Curs Fiziologia aparatului digestiv

Incarcat la data: 18 Noiembrie 2009

Autor: Farcas Catalin

Pret: 80 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 34 kb

La nivelul aparatului digestiv se realizeaza un permanent schimb intre organism si mediul inconjurator. Diferentierea structurala a diferitelor segmente ale tubului digestiv permite ingestia alimentelor si descompunerea lor in forme simple. Alimentele sunt produse complexe, provenite din mediul exterior, alcatuite, in principal, din cinci tipuri de substante denumite principii alimentare si anume: glucide, lipide, proteine, vitamine si substante anorganice.


Majoritatea substantelor intalnite in alimente au o structura chimica complexa si nu pot fi preluate ca atare din tubul digestiv in sange. Ele sufera in prealabil o serie de transformari mecanice, fizice si chimice. Totalitatea acestora reprezinta digestia alimentelor. Prin digestie, principiile alimentare sunt fragmentate in componente simple, fara specificitate biologica, in stare de a fi absorbite la nivelul mucoasei intestinale. In tubul digestiv, digestia este extracelulara si este realizata de o serie de fermenti (enzime) secretati de glandele aparatului digestiv.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Fiziologia aparatului digestiv". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs formator
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan