Curs Otropedico-Traumatice

Incarcat la data: 06 Ianuarie 2010

Autor: Holbia Cosmin

Pret: 100 credite

Numar pagini: 102

Tip fisier: zip

Marime fisier: 3235 kb

Rezistenta mecanica a osului depinde de intervalul de timp cat actioneaza solicitarea asupra sa. Studiile au aratat ca este necesara mai multa energie pentru a rupe rapid un os decat pentru a-l rupe lent. De asemenea, osul nu are aceeasi rezistenta in diferitele directii ale spatiului. El este mai rezistent la compresiunea longitudinala decat la compresiunea in sens transversal sau tangential.

Diafiza, care are forma unui cilindru gol pe dinauntru, este forma geometrica cea mai rezistenta pentru un minimum de material. Se poate observa astfel largirea canalului medular la varstnici, datorita rarefactiei osoase prin osteoporoza senila, adaptarea naturala facandu-se prin indepartarea materialului din axul osos, ceea ce conserva o rezistenta satisfacatoare a acestuia.

Wolff si Culman au observat ca organizarea traveelor colului femural urmareste traiectoria solicitarilor principale. Ei au aratat ca osul este supus in mod normal unor solicitari sau microdeformari fiziologice. Daca osul este suprasolicitat, se va adapta pana intr-un anumit punct, apoi se va necroza. Din contra, daca este solicitat insuficient, osul va deveni mai fragil; acest fenomen este cunoscut sub numele de “stress shielding” si apare in cazul protezelor rigide, in zona de contact a protezei cu osul.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Otropedico-Traumatice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSKinetoterapiebursa inginerie mecanica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan