Curs practic de kinetoterapie

Incarcat la data: 11 Martie 2010

Autor: claudiu

Pret: 80 credite

Numar pagini: 78

Tip fisier: zip

Marime fisier: 379 kb

Anatomia aparatului locomotor si implicit a miscarilor pune in actiune trei sisteme principale: - oasele, elementele scheletului, - unite intre ele prin articulatii, - mobilizate de muschi. Definirea miscarilor nu este un lucru simplu, deoarece acestea se pot face intr-o infinitate de directii si implica de cele mai multe ori mai multe articulatii.

Din acest motiv s-a impus folosirea unor conventii: 1.Miscarile sunt descrise plecand dintr-o pozitie de echilibru, numita POZITIE ANATOMICA, in care corpul este in ortostatism cu membrele inferioare lipite, paralele si membrele superioare de-a lungul corpului, palmele privind in afara (figura I). 2. Studiul se axeaza asupra componentelor fiecarei articulatii. 3. Pentru fiecare articulatie miscarile sunt observate in trei plane de referinta. Planele anatomice sunt suprafetele ce sectioneaza/intersecteaza imaginar corpul omenesc sub o anumita incidenta. Miscarile au loc in aceste plane in jurul unui ax perpendicular pe planul respectiv.

1. Planul sagital este cel care divide corpul intr-o parte stanga si intr-o parte dreapta. Prin extensie numim planul sagital orice plan paralel cu cel sus mentionat. El este planul in care se executa miscarile vizibile din profil , in jurul unui ax transversal (frontal ) O miscare in plan sagital ce duce o regiune a corpului anterior fata de pozitia
anatomica se numeste FLEXIE. Exemplu: flexia antebratului EXCEPTIE: - anteproiectie pentru umar(considerat complex articular) - flexie dorsala pentru picior - extensie pentru gamba .

O miscare in plan sagital ce duce o regiune a corpului posterior fata de pozitia anatomica se numeste EXTENSIE. EXCEPTIE: - retroproiectie pentru umar - flexie pentru - flexie plantara pentru picior 2. Planul frontal este cel care divide corpul intr-o parte anterioara si una posterioara. Este planul in care se fac miscarile vizibile din fata in jurul unui ax sagital (antero-posterior).

LUCRARE PRACTICA 1.
Plane anatomice, pozitie anatomica, centru de greutate. ........pg 2
LUCRARE PRACTICA 2.
Trunchiul. Coloana vertebrala: caractere generale si regionale ale
vertebrelor, articulatii............................................................... pg 5
LUCRARE PRACTICA 3.
Scheletul toracelui; articulatii.................................................pg. 12.
LUCRARE PRACTICA 4.
Scheletul umarului; complexul articular al umarului...........pg 16
LUCRARE PRACTICA 5.
Scheletul membrului superior liber; articulatii....................pg 18
LUCRARE PRACTICA 6.
Bazinul osos; articulatii..........................................................pg.25
LUCRARE PRACTICA 7.
Scheletul membrului inferior liber; articulatii....................pg.29
LUCRARE PRACTICA 8.
Muschii gatului; muschii spatelui.........................................pg.37
LUCRARE PRACTICA 9.
Muschii toracelui; muschii abdomenului............................pg 42
LUCRARE PRACTICA 10.
Muschii umarului..................................................................pg.45
LUCRARE PRACTICA 11.
Muschii membrului superior liber......................................pg 49
LUCRARE PRACTICA 12.
Muschii bazinului.............................................................pg.56
LUCRARE PRACTICA 13.
Muschii membrului inferior liber.....................................pg.60
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs practic de kinetoterapie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MotricitateRange Rover SportKinetoterapiecurs practic
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...