Curs Testarea Clinica Neuro Musculara

Incarcat la data: 17 Noiembrie 2009

Autor: Farcas Catalin

Pret: 80 credite

Numar pagini: 34

Tip fisier: zip

Marime fisier: 62 kb

Cunoasterea gradului de miscare a unei articulatii sau a valorii fortei unui muschi  de a executa miscarea unui segment aste absolut necesara pentru a putea stabili un diagnostic functional in cadrul bolilor care afecteaza aparatul locomotor.

Uneori, deficitul functional al acestui aparat este usor vizibil si fara a examina bolnavul, alta data el poate fi pus in evidenta doar printr-un examen atent, fiind mascat de gestici compensatorii. Pe de alta parte, sint necesare o standardizare si o cuantificare a modalitatii de apreciere a gradului de disfunctionalitate si a fortei de miscare a unui segment, pentru a putea fi urmarite secvential, in evolutie, de acelasi examinator sau de examinatori diferiti. Dar nu numai pentru diagnostic este necesara o astfel de apreciere, ci si pentru kinetoterapeut, care isi alcatuieste programul de lucru pornind de la cunoasterea foarte precisa a gradului de disfunctionalitate mioartrokinetika.


Testarea clinica musculoarticulara reprezinta modalitatea prin care se apreciaza calitativ si cantitativ, capacitatea de miscare a sistemului mioarticular. Pentru ca aceasta apreciere sa fie reproductibila, s-a ajuns la o standardizare a examenului articular si muscular, absolut obligatorie pentru a se putea interpreta de diferiti examinatori, in consens si in orice moment, starea functionala mioarticulara a unui bolnav. Desigur ca aceasta testare clinica, desi se exprima cifric, cuantificat, are un oarecare grad de aproximatie, deoarecc intervine atit subiectivismul testatorului, cit si capacitatea de intelegere si colaborare a pacientului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Testarea Clinica Neuro Musculara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs formator
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan