Evaluare in kinetoterapie

Incarcat la data: 10 Decembrie 2010

Autor: Patru Vlad Bogdan

Pret: 80 credite

Numar pagini: 44

Tip fisier: zip

Marime fisier: 71 kb

Evaluarea in afectiunile aparatului neuro-mio-artro-kinetic. Evaluarea se poate defini ca: "procesul de stabilire a valorii sau meritului dalelor culese, prin judecarea dupa anumite criterii a rezultatelor masuratorilor". Masurarea = procesul prin care culegem informatiile

Cuantificarea = descrierea numerica a unor caracteristici ale obiectelor sau fenomenelor, utilizand standarde, etaloane sau unitati de masura specifice.

Testul = proba determinata ce implica o sarcina de indeplinit, identica pentru toti subiectii examinati pe baza unei tehnici precise, in scopul aprecierii succesului sau esecului sau notarii numerice a reusitei.

Etalonarea = operatia de stabilire a scarii valorice a rezultatelor subiectilor Aprecierea, in comparatie cu masurarea, presupune emiterea unei judecati de valoare asupra fenomenului evaluat, pe baza datelor obtinute prin masurare, acordandu-se semnificatii acestora prin raportarea Ia un termen de referinta, la un sistem de valori sau criterii .

Assesment = procesul  de inregistrare-strangere a datelor,  identificarea problemelor, formularea ipotezelor si luarea deciziilor pentru interventii terapeutice (Pedretti)
Assesmentul prezinta urmatoarele etape:    .

1.Triajul

2.Interviul initial

3.Informatii subiective (anamnestice)

4.Informatii obiective (clinice si paraclinice)

5.Procesul de analiza al datelor:
           -stabilirea diagnosticelor (de boala, functional si al capacitatii de munca)
           -aprecierea restantului functional, evolutiei deficitului
           -stabilirea obiectivelor programului de recuperare, necesitatilor de 
            ortezare-protezare/obiectelor de  ajutorare/modificarea mediului ambiant.

6.Concluziile lucrative - stabilirea programului de recuperare

7.Reevaluarea (feed-back-ul necesar functionarii oricarui sistem) - punct
de plecare pentru alcatuirea unui nou plan de recuperare.
I Anamneza

Latura a examinarii care culege prin examinarea clinica date de la pacient ducand spre un diagnostic de probabilitate.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Evaluare in kinetoterapie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSEVALUAREKinetoterapia
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan