Fiziopatologia inflamatiei

Incarcat la data: 25 Noiembrie 2010

Autor: Cochici Daniela-Edith

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

INFLAMATIA =reactie tisulara de aparare nespecifica, cu caracter local, dar cu participarea intregului organism. Ansamblu de  modificari vasculare, celulare, umorale ce au ca scop: Inlaturarea efectelor negative produse de diferiti agenti ce au patruns in tesut; Vindecarea leziunilor.

In reactia inflamatorie se declanseaza si  reactie de hemostaza dar si invers=>REACTIE BIDIRECTIONALA.
Reactia de aparare:
in prima faza limiteaza efectele
in a ll-a faza intervine in fenomenul de reparatie
este in perfecta adaptibilitate in raport cu intinderea si severitatea leziunii
este in perfecta adaptabilitate calitativa si cantitativa.
Exista si exceptii:  rr.inflamatorii care insotesc fenomenele autoimmune.

Reactia inflamatorie: are: caracter local pt. ca se desfasoara cu intensitate max la locul de patrundere al agentului=>eliminarea  efectelor nocive la poarta de intrare  este nespecifica pt. ca are aceleasi etape indifferent de  natura agentului.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Fiziopatologia inflamatiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSFiziopatologieKinetoterapie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan