Curriculum la decizia scolii

Incarcat la data: 07 Aprilie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

5 (1 review)

Curriculum la decizia scolii (CDS) - ansamblul proceselor educative si al experientelor de invatare pe care fiecare scoala le propune in mod direct elevilor sai in cadrul ofertei curriculare proprii. La nivelul planurilor de invatamant, CDS reprezinta numarul de ore alocate scolii pentru construirea propriului proiect curricular.

Schema orara - reprezinta o particularizare a planurilor-cadru de invatamant pentru o anumita clasa, in functie de optiunea exprimata pentru completarea trunchiului comun cu diferite tipuri de CDS. Schema orara pune in relatie discipline obligatorii si discipline optionale cu numarul de ore pentru care s-a optat.

CDS – Prezentare generala
Truchi comun - reprezinta numarul de ore care trebuie parcurse in mod obligatoriu de catre toti elevii unei clase, pentru o anumita disciplina. Acest numar de ore este alocat prin planurile-cadru de invatamant si asigura egalitatea sanselor la educatie.

Prin dreptul de a lua decizii conferit scolii, curriculumul la decizia scolii (CDS) este de fapt emblema puterii reale a acesteia.

Derivata din libertatea - oferita de planul-cadru de invatamant - de a decide asupra unui segment al Curriculumului national, aceasta putere da posibilitatea definirii unor trasee particulare de invatare ale elevilor.

Tipuri de CDS – invatamantul obligatoriu
in invatamantul obligatoriu, CDS apare in urmatoarele ipostaze:
a. Curriculum aprofundat - reprezinta, pentru invatamantul general, acea forma de CDS care urmareste aprofundarea obiectivelor de referinta ale Curriculumului-nucleu. Conform Ordinului ministrului nr. 3638/11 aprilie 2001, aprofundarea se aplica numai in cazuri de recuperare pentru acei elevi care nu reusesc sa atinga nivelul minimal al obiectivelor prevazute de programa in anii anteriori.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curriculum la decizia scolii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCURRICULUMlimba romanadecizia scolii
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan