Curs Lingvistica generala

Incarcat la data: 19 Noiembrie 2009

Autor: elena elena

Pret: 80 credite

Numar pagini: 127

Tip fisier: zip

Marime fisier: 314 kb

5 (1 review)

Oferim profesorilor si publicului studios italian posibilitatea de a citi, reunite intr-un volum, aceste exemplare lectii ale lui Eugeniu Coseriu, reelaborate [sub redactia si] cu consimtamintul autorului.
Este vorba de lectii tinute la cursurile de perfectionare pe care Directia generala a invatamintului secundar de prim nivel a Ministerului invatamintului Public din Italia le-a organizat intre 1968 si 1971 la Grottaferrata, Chieti si Viareggio, pentru profesorii de limbi si literaturi straine din invatamintul mediu.
Editia originala a acestei carti, publicata in 1973, a aparut sub forma a trei serii de prelegeri tinute in cadrul cursurilor italiene de perfectionare destinate profesorilor de literatura si limba din invatamintul mediu, adica persoanelor interesate de problemele limbajului, dar care nu sint specializate in lingvistica si in metodologia sa proprie. Aceasta explica numeroasele exemple referitoare la italiana si frecventele referiri la aspecte si probleme ale situatiei lingvistice din Italia. Tot astfel se explica si trasaturile esentiale ale cartii: tonul adesea „popular" si de vulgarizare, efortul constant de a prezenta intr-o forma simpla si limpede, desi fara a simplifica prea mult, probleme adesea foarte complexe - precum si o panorama critica a lingvisticii actuale si, in acelasi timp, o conceptie personala asupra limbajului si asupra lingvisticii - insistenta asupra anumitor exemple, asupra problemelor de metoda si a celor didactice, reducerea informatiei bibliografice s.a. la strictul necesar scopului pe care l-am urmarit. Doar in capitolul al Vl-lea, care are un caracter mai curind informativ si, in acelasi timp, mai „tehnic", mi s-a parut indispensabil sa sporesc referintele la autori si lucrari, precum si notele explicative sau de discutie (unele din ele, inlcuse in text); dar cititorul ne-specialist va putea, daca va socoti necesar, sa le ignore sau sa le lase deoparte intr-un prim moment si sa revina la ele cind va considera oportun.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Lingvistica generala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LECTIICURSLingvistica generala
Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele CaracteristiciTip: puloverGen: feteculoare: gri inchisMaterial: bumbacStil: casualCroiala:...
Rochie Black Flower Rochie Black Flower O alegere eleganta cu o nota joviala este aceasta rochie scurta, mulata cu maneci trei sferturi....