Istoria literaturii romane vechi

Incarcat la data: 14 Februarie 2010

Autor: Stancu Madalina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 360

Tip fisier: zip

Marime fisier: 523 kb

Literatura, ca arta a cuvantului, a fost considerata de-a lungul vremii un tezaur de intelepciune care ilustreaza eforturile omului de conciliere a aspiratiilor spirituale cu nevoile trupului si de adaptare in natura si societate. Alaturi de celelalte forme artistice ale spiritului, ea marturiseste superioritatea si unicitatea omului intre fiintele universului.


Creata cu scopul de a delecta si de a instrui totodata, literatura este inclusa atat intre formele universale de expresie a frumosului, cat si intre disciplinele umaniste ale educatiei, oferind numeroase informatii si cunostinte despre om si lumea sa. Ea a devenit, in epoca moderna, o marturie a identitatii spirituale a unei natiuni, "memoria ei vie, cu menirea de a-i construi si pastra identitatea si unitatea".


Opera literara este rezultatul relatiilor dintre realitatea nemijlocita si fictiunea artistica, ilustrate de un scriitor cu ajutorul unui ansamblu de obiecte lingvistice. Ca inspiratie divina sau ca joc al imaginatiei, ea reflecta experienta de suflet si de inteligenta a unui creator si, prin acesta, experienta umanitatii dintr-un anumit timp si loc.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Istoria literaturii romane vechi". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSISTORIElimba si literatura
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan