Literatura exilului

Incarcat la data: 05 Februarie 2010

Autor: RoxAnnna

Pret: 80 credite

Numar pagini: 31

Tip fisier: zip

Marime fisier: 62 kb

I.   Clarificari terminologice
Exil-Diaspora

Cele doua notiuni definesc aceeasi realitate, adeseori fiind confundate. Termenii insa nu sunt sinonimi. Exilul defineste doar o parte a complexitatii numita Diaspora.

Exil - provine din lb. latina, exilum, etimologic insemnand parasirea de catre o persoana din motive proprii, economice, politice a unui loc, tara, regiune, localitate.

Diaspora - in lb.  greaca inseamna imprastiere si este folosit prima data pentru a define risipirea evreilor in afara Palestinei. Prin Diaspora intelegem orice grup etnic din afara tarii de origine, nu presupune expulzarea ori motivele politice, referindu-se la anumite comunitati ramase in afara granitelor tarii din diverse motive politice. Intervine aici si criteriul istoric.

Exista intre cei doi termini nuante semantic care-I diferentiaza. Au insa si un numitor comun: instrainarea, destararea, retragerea dintr-un topos etnic sau personal. Consecintele sunt foarte interesante. Exista o amprenta a exilului- imaginea mitizata a tarii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Literatura exilului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EXILLITERATURA
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...