Metoda studierii literaturii

Incarcat la data: 28 Ianuarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Exceptand lucrarile de popularizare, bibliografia este o parte componenta a lucrarilor cu caracter stiintific. Bibliografia trebuie sa fie atasata lucrarii chiar si in situatia ca editurile, din lipsa de spatiu sau alte considerente nu o publica si fac mentiunea ca aceasta este la dispozitia celor interesati in cadrul redactiei.
   
Bibliografia are ca scop orientarea cititorului, sprijinirea afirmatiilor autorului, sa  scoata in evidenta rezultatele obtinute de unii cercetatori. in alcatuirea bibliografiei trebuie sa se respecte o serie de principii deontologice in sensul ca trebuie mentionate toate lucrarile la care se face referire in text, cele de la care se imprumuta ilustratii (tabele, grafice fotografii etc.), dar in acelasi timp facem mentiunea ca nu poate fi inclusa nici o opera care nu a fost consultata.

Inainte de a prezenta principalele modalitati de alcatuire a unei bibliografii, consideram ca este util a face cunoscute elementele de baza care o compun.  Pentru carte: autorul, titlul, subtitlul (daca este cazul), editia, volumul, locul aparitiei, editura, anul publicarii.

Pentru un articol: autorul, titlul articolului, numele periodicului (culegerii), locul aparitiei, anul publicarii, volumul, numarul revistei si data numarului respectiv, paginile intre care se gaseste. In practica redactarii lucrarilor stiintifice se cunosc mai multe modalitati de alcatuire a unei bibliografii, dar care nu difera in mod esential. Cu toate ca nu exista reguli universal valabile, totusi exista cateva care par a avea o aplicare generala.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metoda studierii literaturii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSLITERATURAMETODAlimba romana