Metode alternative in predarea basmului

Incarcat la data: 17 Iunie 2013

Autor: monica olteanu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 138

Tip fisier: zip

Marime fisier: 286 kb

Stapanirea de catre elev a limbii sale materne, ca mijloc de comunicare, de intrare in stapanire a fondului de cultura pe care inaintasii l-au creat fara ostenire, reprezinta o nobila datorie, un ferment motivational profund, un obiectiv prezent in orice misiune de reformare a strategiilor educatiei si invatamantului. Mi-a placut sa caut frumusetile limbii si puterea vie a imaginilor.

Le-am gasit in multe carti ale trecutului si in creatia anonima a folclorului spre care m-am aplecat totdeauna cu interes si pretuire,... le-am invatat de la inaintasi si de la dascalul meu de limba... “ spunea Mihail Sadoveanu intr-un interviu luat la 75 de ani de viata.

“Fara limba pe care parintii nostri ne-au transmis-o odata cu viata, n-am putea exista ca fiinte cuvantatoare, ca popor vrednic de a sta alaturi, cu toata demnitatea, din punct de vedere intelectual, alaturi de popoarele cu adevarat inaintate ale lumii”

Studiul limbii romane literare prin lectura textelor literare are o importanta covarsitoare pentru formarea multilaterala a scolarilor, asigurandu-le acestora evolutia intelectuala, exprimarea cu mijloace adecvate in activitatea de mai tarziu.

Exprimarea corecta, orala  si scrisa - obiectiv important al procesului de invatamant in ciclul primar - constituie unul din instrumentele de baza ale muncii intelectuale, fara de care nu poate fi conceputa dezvoltarea intelectuala viitoare a elevilor.

Scopul lecturii in perioada scolaritatii primare, gimnaziale si liceale este acela de a forma progresiv un tanar cu o cultura comunicationala si literara de baza, capabil sa inteleaga lumea din jurul sau, sa comunice si sa interactioneze cu semenii, exprimandu-si ganduri, stari, sentimente, opinii, sa fie sensibil la frumosul din natura si la cel creat de om si, in viitor, sa poata continua procesul de invatare in orice faza a existentei sale.

In marele evantai al posibilitatilor de transformare si adaptare a invatamantului la cerintele zilei de maine, un loc deosebit il au incercarile de a regandi unele elemente ale fundalului pe care se organizeaza activitatea de invatare a elevilor.

Conform noului curriculum national, obiectivele cadru urmarite in studierea limbii romane la clasele mici asigura: dezvoltarea capacitatii de receptare a mesajului oral, de exprimare orala, de receptare a mesajului scris si de exprimare scrisa, care au implicatii in intreaga evolutie viitoare a scolarilor.

Se considera ca in primele patru clase, limba romana indeplineste trei mari functii: instrumentala, informationala si formativ-educativa.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metode alternative in predarea basmului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEPEDAGOGIEreferat predarea basmului
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...