Raporturile de coordonare si subordonare

Incarcat la data: 28 Octombrie 2010

Autor: ambrus andreea

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

4,5 (4 review-uri)

Raportul de coordonare se stabileste intre doua sau mai multe parti de propozitie de acelasi fel.  Raportul de coordonare se realizeaza prin: juxtapunere (alaturarea prin virgula): Ana, Maria, Marius si Andrei au fost la mare.
jonctiune (prin conjunctii si grupuri de cuvinte cu valoare de conjunctii coordonatoare): nici, dar, iar, insa, ci, sau, ori, precum si, numai ca:


               NP                            NP
Concertul a fost scurt, dar foarte reusit.
                                        AT                             AT
Urmareste numai emisiunile sportive sau de divertisment.

2.Raportul de subordonare se stabileste intre o parte secundara de propozitie, adica atributul sau complementul, si cuvantul determinat de regent.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Raporturile de coordonare si subordonare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCOORDONARElimba romanaraporturi
Comentarii

nu inteleg nimic

prostii!!!!

ma ajuta dar nu cu mult. Si nu prea am inteles.Totusi macar ati incercat sa scriti veva...

nu ma ajuta cu nimic!!!!!!!!!

ma rog asta e parerea mea,pa

chiar nu are nicio logica ce scrie aici.Serios, mai bine il intrebam pe domnul de servici din scoala!!!cum ati putut posta asta?e o tampenie

daaaa

foarte bune articolele

asta ce ie scris stiam de knd eram mic=))

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan