Curs Literatura comparata. MITUL FAUSTIC

Incarcat la data: 11 Ianuarie 2007

Autor: Iulia Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Literatura comparata a fost intemeiata la sfarsitul secolului XIX - inceputul secolului XX, de catre Paul van Tigem, Ferdinant Baldensperger si Paul Hasar.


Obiectivele sale erau: Cercetarea influentelor, relatiilor dintre literaturile nationale, cercetarea canalelor prin care anumite opere sau curente erau receptate intr-o literatura (de exemplu, influenta lui Goethe asupra literaturii franceze), cercetarea de tip informational, pozitivist (prin care se urmareau traducerile, cronicile si textele de intampinare) si cercetarea operelor influentate de modele din alta literatura.


La jumatatea secolului XX se declanseaza criza pozitivismului, exprimata de Rene Welec; apare nevoia unei alte metode si, de atunci, au aparut mai multe scoli si directii comparativiste.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Literatura comparata. MITUL FAUSTIC". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs limba italianacurs formator
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan